Sjukresekuponger - KLT

Sjukresekuponger

I din kallelse till en vårdinrättning följer oftast en kupong som ger dig fri resa med länets kollektivtrafik till och från bostaden till vårdbesöket.

Kupongen ger dig som patient och en ledsagare en gratis sjukresa till och från vårdbesöket. Du kan endast resa den dag som står på kupongen, det vill säga dagen för ditt vårdbesök. Tillsammans med kupongen behöver du också kunna visa upp giltig legitimation för bussförare eller tågpersonalen. Kupongen är giltig för resor inom Kalmar län, reser du från en ort utanför länet kan du skicka in dina biljetter i efterhand och få ersättning. 

Reser du med tåg mellan Kalmar-Nybro-Emmaboda måste kupongen ersättas med en enkelbiljett innan ombordstigning. Det gör du hos KLT:s försäljningsställen i Kalmar, Nybro eller Emmaboda stationshus.

Även vårdpersonal kan skriva ut kuponger via KLT:s hemsida, genom att ansöka om företagskonto på "Mina Sidor". Ansök här.

Resekupongen är giltig tillsammans med legitimation

När du reser med sjukresekupong måste du kunna uppvisa giltig legitimation för ombordpersonalen. Om du inte kan det är din kupong inte giltig för resa med oss.