Närtrafik

Närtrafiken är en flexibel kollektivtrafik för alla och är ett komplement till den övriga linjetrafiken. Det som skiljer Närtrafik från annan kollektivtrafik är att du i själv beställer din resa i förväg. 

Närtrafiken körs huvudsakligen på landsbygden. Närtrafiken (som buss eller taxibil) kör endast om någon beställt sin resa av vår kundtjänst. Har ingen beställt en plats på turen går den inte alls och vi sparar på miljön genom att inte köra en tom buss.
I Kalmar, Västervik, Oskarshamn, Nybro och Vimmerby fungerar Närtrafiken även som en variant på stadstrafik, men oavsett var du bor består grundutbudet av minst fem resmöjligheter per vecka. För att se hur utbudet ser ut där du bor tittar du i tidtabellen för Närtrafik i ditt område/kommun, se nedan. 

Pris och biljetter

Det är samma pris oavsett om du åker Närtrafik eller med någon av länet andra bussar eller tåg. I Närtrafiken kan du dessutom betala med kontanter. Precis som i linjetrafiken är dock Reskassa det mest prisvärda alternativet för köp av enkelbiljett.

För dig som gör din Serviceresa med Närtrafiken

Serviceresor som görs i Närtrafiken betalas antingen med kontanter eller "Reskassa kortlös". Du betalar in Reskassa i förväg hos vår kundtjänst när du beställer din Serviceresa så dras pengarna vid resa. Läs mer om den kortlösa Reskassan här. 

Boka din resa

Ring till vår kundtjänst på 010 – 21 21 000 för att beställa din resa. Beställ din resa senast två timmar före avresa, men före kl. 18.00.

Är ni fler än fem personer?

Om ni är en grupp på fem personer eller fler behöver du anmäla resan till KLT. Anmälan kan du göra via när som helst via  Mina Sidor genom att skapa ett Företagskonto, alternativt ringa vår kundtjänst på 010 - 21 21 000. 

Vi behöver ha in er anmälan senast fem arbetsdagar innan avresa.