Närtrafik

Närtrafiken är en flexibel kollektivtrafik för alla och är ett komplement till den övriga linjetrafiken. Det som skiljer Närtrafik från annan kollektivtrafik är att du i själv beställer din resa i förväg. 

Närtrafiken körs huvudsakligen på landsbygden. Närtrafiken (som buss eller taxibil) kör endast om någon beställt sin resa av vår kundtjänst. Har ingen beställt en plats på turen går den inte alls och vi sparar på miljön genom att inte köra en tom buss.
I Kalmar, Västervik, Oskarshamn, Nybro och Vimmerby fungerar Närtrafiken även som en variant på stadstrafik, men oavsett var du bor består grundutbudet av minst fem resmöjligheter per vecka. För att se hur utbudet ser ut där du bor tittar du i tidtabellen för Närtrafik i ditt område/kommun, se nedan. 

Pris och biljetter

Priserna är för Närtrafiken är samma som för bussar och tåg. Du kan resa med förladdad Reskassa (observera då att i Närtrafiken fungerar i huvudsak den "kortlösa" Reskassan som du laddar via vårt bankgiro, läs mer här). Reser du ofta finns 30-dagars resperiod, läs mer här. Eller så betalar du resan ombord med bankkort eller kontanter. 

Boka din resa

Ring till vår kundtjänst på 010 – 21 21 000 menyval 3 för att beställa din resa. Beställ din resa senast två timmar före avresa under våra öppettider:
måndag-fredag 07.00-18.00 och lördag, söndag och helgdag 08.00-17.00.

Är ni fler än fem personer?

Om ni är en grupp på fem personer eller fler behöver du anmäla resan till KLT. Anmälan kan du göra via när som helst via  Mina Sidor genom att skapa ett Företagskonto, alternativt ringa vår kundtjänst på 010 - 21 21 000. 

Vi behöver ha in er anmälan senast fem arbetsdagar innan avresa.