Välkommen ombord! - KLT

Välkommen ombord!

Hej du bilist! Under 2017 kommer vi ha just dig i fokus.

Visste du att många länsbor betalar över 20 000 kronor för drivmedel varje år? I länets landsbygdskommuner är andelen bilister fler, en vanlig orsak är längre pendling till jobb och skola i närliggande tätortskommuner. En vanlig uppfattning som förekommer är att kollektivtrafik tar längre tid än att ta bilen och därför väljer folk det sistnämnda alternativet av vana. 

Frågan är varför fler människor inte åker kollektivt? Att åka kollektivt innebär inte bara en miljövinst, utan möjliggör även att du kan ägna resetiden åt att jobba, se på tv-serier eller varför inte sova?

Cirkeldiagram

Orsakerna kan vara många och ibland legitima, men en grupp tycker vi saknar giltiga skäl. Det är hela 22 % av bilisterna i vår studie som svarar att de skulle kunna nyttja kollektivtrafik. Detta då det finns likvärdiga kollektivtrafikalternativ där pris, tid och avstånd till närmsta hållplats är likvärdigt med att ta bilen.

Kanske känner du igen dig i filmen? Kanske blir du lite sugen på att prov-åka? Det är inte omöjligt att du upptäcker det våra trogna resenärer redan känner och ger oss ett högt nöjdhetsbetyg! 

Vi vill hälsa alla bilister, oavsett vilka ni är, varmt välkomna ombord på tågen och bussarna i Kalmar län!

Spana in våra Till:sammansfilmer:

Den stora bilen

Jag kan jobba direkt på bussen