Läget i tågtrafiken - KLT

Läget i tågtrafiken

10:49, 2017-07-13

Under en tid har vi haft problem med våra tåg. För att på bästa sätt hjälpa dig som kund samlar vi all information om läget i tågtrafiken här.

Läget i tågtrafiken, mellan Kalmar-Linköping och Västervik-Linköping med Kustpilen, är tufft. Tågtrafik kommer ställas in och ersättas med buss då flera fordon är på verkstad. Just nu har vi fyra tåg ute i trafik.Turerna dagtid mellan Oskarshamn-Berga kommer ställas in helt till och med august, läs mer här

Håll dig uppdaterad genom att söka just din avgång i vår reseplanerare eller besök Trafikverket under deras flik Trafikinformation järnväg.

Vanliga frågor och svar:

Kommer mitt tåg att gå?

- Så fort vi får informationen från tågtransportören Transdev publicerar vi aktuell information här på klt.se, i reseplaneraren, i appen, monitorer på hållplatser/stationer. Det händer att aktuell information når oss så sent som en timme före avgång vilket försvårar vårt arbete att informera med god framförhållning.

Om mitt tåg inte går, vad händer då?

- Inställda tåg ersätts med buss. Bra att ha med i åtanke är att bussresan kan ta längre tid än den ordinarie resan skulle gjort med tåg. Information om ersättningstrafik finns i anslutning till informationen om den inställda avgången här på klt.se, i reseplaneraren eller appen.

Jag har blivit drabbad av förseningar, kan jag få ut någon ersättning?

- Om du blir 20 minuter sen eller mer kan du ansöka om ersättning, du kan läsa mer om ersättningsnivåerna och hur du ansöker här.

Om jag får åka ersättningsbuss istället för tåg med barn, finns det bilbarnstolar?

- Vi har tyvärr inte möjlighet att utrusta bussarna med bilbarnstolar.